dimarts, 23 de setembre del 2014

Benvinguts.

Hola a tothom.
Aquest bloc us mantindrà informats de l'aplicació del Projecte Expressa't i Convenç de l'escola Regina Carmeli Horta.

Actualment, la capacitat de saber comunicar i expressar oralment  les teves idees i coneixements sobre un tema és importantíssima.  En diverses reunions amb equips directius d'empreses i amb  professorat universitari ens han comunicat que la dificultat més gran que tenen els alumnes està en aquest àmbit. Sovint donem alta prioritat a l'escriptura i s'ha obviat l'expressió oral. La gran majoria estan molt qualificats i preparats per a poder accedir al món laboral, però en el moment de comunicar i expressar  les seves capacitats mostren dificultats que en molts casos els fan perdre accedir al lloc de treball al qual, segurament per coneixements, estan totalment preparats a exercir.

Les escoles considerem una falta d'ortografia un error important, però el no saber expressar-se es considera un petit error. Des de la nostra escola volem canviar aquesta percepció. Parlar no vol dir només emetre sons, vol dir ser capaç d'analitzar el que diu l'interlocutor, valorar el context i triar el què has de dir.
Si des de  l'escola ajudem als nostres alumnes a entendre això i treballem tots els aspectes orals relacionats amb l'expressió , recolzats amb eines tecnològiques,  aconseguirem que acabin 4t d' ESO amb una base prou bona per tal de desenvolupar-la fàcilment al llarg dels seus aprenentatges de vida.

Hem determinat que des dels 3 anys podem treballar i destacar tots aquells aspectes que composen  l'expressió oral. Concertats uns objectius i seqüenciades  unes activitats , el nostre projecte està llest per tirar endavant millor que mai. De forma transversal, afectant  a totes les àrees, els mestres i professors fem conscients als nostres alumnes de la seva expressió oral i corporal fins el punt de valorar, al final de cada curs, amb una qualificació. L'objectiu final és l'obtenció del certificat oficial del projecte Expressa't i Convenç a 4t d'ESO. 
No ens conformem amb tenir un alt nivell general en els continguts, volem alumnes competents en diferents àmbits, on les diferents intel.ligències tinguin cabuda per a desenvolupar-se. Volem i pretenem homes i dones que expressin i convencin.

Fina aviat.